Борба за геймъри

Sony изпревари Nintendo по продажби на видеоигри

На японския пазар обаче най-новата конзола PlayStation 4 тройно по-слабо се продава от Wii U

Японската компaния Sony за пръв път от последните 8 години изпревари основния си конкурент на пазара на видеоигри – японската Nintendo по брой продадени конзоли.

Според BBC News през 2013 финансова година Sony е продала 18,7 млн. конзоли, докато Nintendo през този период успя да продаде 16,3 млн. Конзолата на Sony PlayStation 4 бе призната за „най-добре продаваната от игритеново поколение”. Докато новият продукт на Nintendo – Wii U се оказа по-лоша от първоначалната версия Wii, обявена за най-популярна конзола от предишното поколение.

Очаква се тази седмица Sony, Nintendo и американският им конкурент Microsoft да представят новите си продукти и технологии на изложението Еlectronic Entertainment Expo (E3) в Лос-Анджелис, Калифорния.

Въпреки че в Япония заради играта си Mario Kart 8, Nintendo е тройно по-продавана от Sony, компанията затваря офиса си в Германия, както и складовете със 130 души персонал. В края на финансовата година, приключила на 31 март, Nintendo отчете загуби от 23,2 млрд. йени или 229 млн. долара.

Според експерта по видеоигри Луис Уард най-вероятно в продажбите по света обаче продуктът на Nintendo Wii U ще окаже на трето място след PlayStation на Sony и Xbox One на Microsoft.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пазар | продажби | PS4 | колани | столчета

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини