Yahoo и Google ще правят недостъпна за шпиони поща

Компанииите от сектора се обединяват срещу безконтролните действия на служби по сигурността

Yahoo обяви, че се присъединява към Google в разработването на нова технология за електронна поща, която да гарантира почти напълно сигурността на информацията, пише Reuters.

Системата ще осигурява защита както от хакери, така и от правителствени служби. Действието е поредна стъпка в обединението на компаниите от сектора срещу безконтролните намеси на служби по сигурност от цял свят в личните данни на клиентите им. Проблемът доби широка популярност след като бившият сътрудник на Националната агенция по сигурност на САЩ разкри мащабни злоупотреби и програми за следене.

Google, Microsoft и Facebook предприеха криптиране на вътрешния трафик в системите си и предложиха редица малки надстройки, които правят изтичането на информация по-трудно. Yahoo промени функционирането на електронната си поща, така че потребителите да използват криптирани съобщения, до които и самата компания няма достъп.

До този момент Yahoo не са представили подробности относно плановете за сътрудничество между двата технологични гиганта.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини