Uber започна доставки на храна в Барселона

Компанията за споделени превози се ангажира с изпълнение на поръчките до 10 минути

07:56 20.02.2015

Uber, известна с услугата за поръчка на такси през смартфон, обяви в Барселона старта на нова услуга за доставка на храни. Клиентите ще получават поръчаната храна от местни ресторанти в рамките на 10 минути.

Наскоро Uber стартира платформата UberFresh в Лос Анжелис. За дебюта на услугата извън САЩ компанията избра Барселона и ново име –  UberEats. Услугата ще бъде налична седем дни седмично за обяд и вечеря, предлагайки дневен подбор от най-добрите ястия от целия град, съобщава Technews.bg.

За да поръчат храна, потребителите трябва да отворят приложението Uber и да натиснат върху иконата UberEats. Услугата оперира без пари в брой (транзакциите са безкешови) и се проследява чрез GPS, така че клиентите могат да гледат как храната им пристига в реално време чрез приложението. По същия начин работят и останалите услуги на компанията.

UberEats вече е налична в централна Барселона, като се очаква скоро компанията да предложи услугата и в други райони на града. Услугата се реализира в сътрудничество с Plateselector, един от най-популярните сайтове за ресторанти в Испания.

Засега компанията не е обявила плановете си за по-нататъшна експанзия на европейския пазар, но едва ли Барселона ще остане единственият европейски град, в който Uber ще предлага доставка на храна.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: храна | Барселона | доставка | Хеопсова пирамида

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини