Правителството с ключово решение за Софийското околовръстно

Напредва строежът на участък 2 от Западната дъга на околовръстния път

Предприети са мерки за завършване в срок на участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Правителството даде съгласието си Агенция „Пътна инфраструктура” да сключи договори за изпълнение на дейности по участък 2 от проекта. Пътната отсечка е част от АМ „Калотина – София”, съобщиха от правителствената пресслужба.

Решението ще позволи своевременното стартиране на строителните дейности и изпълнение на проекта преди окончателното решение за одобрение на финансирането му от Европейската комисия.

Участък 2 отговаря на изискванията за кандидатстване за финансиране по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 и осъществяването му е от важен национален и обществен интерес. Проектът включва ново строителство на 5,53 км път с 3 пътни възела, 2 пресичания на ж. п. линии с надлези и пресичане на пътя за с. Волуяк, свързващ участък 1 от същия проект с изграждащата се към момента Северна скоростна тангента и АМ „Калотина – СОП”.

За реализацията на участъка са необходими 68, 25 млн. евро (133, 48 млн. лв. с ДДС) безвъзмездна финансова помощ, от които 7, 42 млн. лв. са по ОП „Транспорт” 2007-2013 и 126 млн. лв. – по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020, съгласно разработения формуляр за фазирането на проекта.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | проект | финансиране | правителство | околовръстен път | Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници | Холи | Треб

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини