Създадоха велосипед, който може да се зарежда в колата (видео)

Това е първото в света сгъваемо превозно средство, което може да се захранва от автомобила

22:21 19.10.2015

„SitGo Technology” създаде електрически велосипед “SitGo”, който освен, че е сгъваем и компактен, и се зарежда от запалката в колатa. Колелото също може и да зарежда мобилни устройства, съобщава Cyclingnews.

Той е анонсиран като първото в света сгъваемо превозно средство, което може да се захранва от автомобила, цената му е 649 долара и включва безплатна доставка за САЩ, Канада, Азия и Европа. Техническите характеристики на колелото позволяват максимална скорост от 25 км/ч, а батерията му е достатъчна за 35-40 километрово пътуване.

Е-велосипедът тежи 20 кг и е с размери 75x64x24 см. Моделът разполага с електрически мотор от 180 вата и габаритни светлини за нощно пътуване. Батерията е оборудвана с USB порт, за да зарежда смартфони, таблети, лаптопи, фотоапарати и други. Предназначен е за потребители, чието тегло не превишава 120 кг.

Той е идеален за шофьори, които искат да се насладят на активен начин на живот и много лесно се побира в багажника на колата. Недостатъкът му е, че няма педали и, ако батерията му падне, няма възможност да се кара като обикновен велосипед. 

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автомобил | батерия | колело | мобилни устройства | трансфер | Dassault | NFC

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини