Две компании се обединяват в най-голямата хотелска верига в света

Китайците се отказаха от американските хотели

18:31 01.04.2016

Войната на наддаване за хотелската верига в САЩ Starwood Hotels & Resorts приключи. Китайската компания Anbang Insurance оттегли офертата си за $ 14 млрд. От Starwood пък потвърждават, че приемат офертата на конкурентната верига Marriott International, която е за общо 13,3 млрд. долара кеш и акции.

Неочакваното решение на Anbang дойде, след като в продължение на три седмици се водеше война за наддаване между китайската компания и хотелската верига Marriott. Следващата седмица (9 април), акционерите на Starwood ще гласуват предложението на Marriott. Те ще дадат 13,2 млрд. долара, което с 800 млн. долара по-малко от последното предложение на Anbang.

Ако сделката бъде одобрена, ще бъде създадена най-голямата хотелска верига в света, под управлението на която ще бъдат 5500 хотела и 1,1 милиона стаи по целия свят. Към втората по величие хотелска мрежа Hilton Worldwide принадлежат 4500 хотела, или 735 000 стаи по цял свят.

Сред брандовете, които са част от Starwood са Sheraton, Westin, W Hotels, St. Regis и Le Meridien. След като стана известно оттеглянето на Anbang, акциите на Starwood са се повишили с 4,5%.

Съгласно изявлението на Starwood, Anbang обяснява своето решение с „различни пазарни съображения”.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | сделка | гурме меню | Apple Watch Series 4 | Portal | Google спира работа

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини