Еквадор пуска безплатни електрически велосипеди

660 колела ще бъдат на разположение на гражданите на Кито

20:16 14.04.2016
Южноамериканската страна Еквадор пусна безплатни електрически велосипеди за гражданите на столицата Кито. Това е новото оръжие на страната в битката със замърсяването на околната среда. 

Около 660 колела ще бъдат на разположение на гражданите от 17 април, необходимо е само регистрация. Електрическите колела са общински и ползването им е безплатно. В Кито са изградени и 25 велостоянки в търговските и финансови райони на града. Велосипедите разполагат с литиева батерия, която се зарежда от въртенето на педалите.

Столицата Кито се намира на 2 800 метра надморска височина. Населението му е около 2,2 млн. души, а колите са над половин милион. През последните години, обаче, велосипедите бавно започнаха да превземат улиците на еквадорската столица. Това е причината за решението на властите да се възползват от нарастващия брой велосипедисти.

Придвижването с колела е добра алтернатива пред натоварения трафик на колите и времето, изгубено в излишно бръмчене на двигателите на празен ход, предава БНТ. Електрическата тяга ще помогне на повече хора да припознаят велосипеда като сериозна част от обществения транспорт. Нарасне ли критичната маса на колоездачите, градът рано или късно ще отвори повече пространство за тях.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Еквадор | Chairman | Supervisory Board

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини