Рио де Жанейро строи най-голямото олимпийско село (видео)

Олимпийските игри ще предлагат и лукс за гостите

20:11 04.06.2016

Рио де Жанейро построи най-голямото олимпийско село в историята на олимпийските игри. Заради предстоящите на 5 август олимпийски игри в мегаполисът ще отворят врати 31 сгради с по 17 етажа. В тях ще има над 3600 апартамента.

Марио Силенти, подготвял още 6 олимпиади, ще отговаря за комфорта на всички официални гости. Освен 10 000 спортисти в селото ще бъдат настанени треньори, лекари, масажисти, официални лица.

България ще бъде представена от 46 спортисти, като №1 отново е борбата с общо 11 състезатели. Датата 6 юни е изключително важна за тениса. В зависимост от световната ранглиста в този ден ще стане ясно дали Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще станат част от олимпийската фиеста. Само първите 56 ще се класират директно. Българските спортисти ще бъдат настанени в блок 10 на селото заедно с делегациите на Сърбия и Турция.

Силенти коментира, че навсякъде из селото ще има павилиони с типични бразилски напитки като кокосови орехи, акай и други плодове. „В Рио спортистите ще се наслаждават на паркове, палми и басейни“, каза той.

В комплексите ще бъдат разположени десетки маси за снукър, билярд и тенис, зали за видеоигри и други развлечения. На всеки от спортистите пък ще бъде подарен мобилен смартфон.

Отборът на Силенти е от 600 доброволци. 300 автобуса ще движат като совалки между спортните обекти и селото. В една и съща секунда могат да бъдат превозвани 5000 души.

Селото е оборудвано и със специални места за молитва - за будисти, мюсюлмани, християни. Ще има дори интерактивен компас, който води до Мека, предаде Труд.

Олимпийското село ще бъде охранявано като Пентагона. Над 500 полицаи от началото на юли ще блокират обектите, за да няма никакъв шанс за терористични заплахи. "Дори атлетите ще бъдат проверявани на скенер, а багажът им претърсван", подчерта Силенти. Първите делегации пристигат на 18 юли, а дебютното присъствие на спортисти ще стане на 24-ти.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: олимпийски игри | сгради | село | спортисти | напитки | Гдбоп | нов Борд на директорите | OLX България

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини