Tesla въвежда 150 зарядни станции в 14 европейски страни

Това ще се случи до края на 2017 г.

21:30 28.04.2016

Tesla съобщи за въвеждане в експлоатация на 150 зарядни станции за електромобили в 14 европейски държави до края на 2017 г.  С новите станции компанията ще удвои броя на зарядните станции Supercharger, които се използват за зареждане на акумулаторните батерии на нейните електромобили.  На този етап България не е включена в тази мрежа.

Плановете на Tesla са да построи общо 1200 станции и 7000 индивидуални зарядни устройства. Те ще бъдат разположени в три континента – Северна Америка, Европа и Азия. По този начин ще се осигури спокойно пътуване на хората, движещи се с електромобили.

С Destination Charging електромобилът се зарежда с енергия за 58 мили или 93 километра за един час. По–бързият вариант за зареждане са станциите Supercharger, които дават енергия за 274 км пробег за един час. От друга страна обаче, построяването и поддръжката на Destination Charging е по-евтино, пише Kaldata. Tesla ще ги инсталира на места, където хората са склонни да остават по-често.

Засега само електромобилите Tesla Model S и Model X са съвместими със станциите от мрежата Destination Charging. Но бизнес модела на Илън Мъск важи и за тези зарядни станции и зареждането е напълно безплатно.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: електромобили | зареждане | регион | Веселин Давидов | Теодора Петкова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини