Японска телевизия снима филм за български резерват

Тя засне природните богатства край Дунав

13:32 08.06.2016

Японска телевизия снима филм за природните богатства в българския резерват „Сребърна“. Екип на TBS в Токио дойде в България и прекара 10 дни край езерото на пеликаните, за да заснеме флората и фауната, която вирее покрай блатата на Дунав.

За пръв път в резервата бяха направени подводни снимки на плаващите тръстикови острови, на потъналите във водата върбови гори. С модерна техника бяха заснети и хищни растения, докато улавят жертвите си.

Филмът ще бъде дълъг 10 минути и ще покаже колонията на пеликаните и другите редки птици и растения, които живеят край езерото при Силистра, предаде Стандарт. Филмът ще бъде пуснат на малкия екран в началото на септември. След като бъде показан на японската публика, той ще бъде предоставен безвъзмездно на РИОСВ Русе, за да се ползва за образователни цели с деца.

Продукцията на TBS е част от документална поредица, която японският телевизионен гигант прави за обектите, обявени от ЮНЕСКО за част от Световното наследство.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: РИОСВ | Николай Петров | Стефан Спасов | Никола Василев | Ивайло Касчиев | Vitaminwater

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини