Наближава крайният срок за кандидатстване за земеделски субсидии

Фермерите трябва да представят актуална информация за дейността си чрез анкетна карта с анкетни формуляри

15:53 10.02.2017

Всички фермери, които искат да кандидатстват за финансово подпомагане по схемите на директните плащания за кампания 2017 г., трябва да се пререгистрират в Общинските служби „Земеделие“ (ОСЗ) до 28 февруари 2017 г. Това съобщават от Министерството на земеделието и храните. 

За целта земеделските стопани или упълномощени от тях лица е необходимо да представят актуална информация за дейността си чрез анкетна карта с анкетни формуляри. Заверените в Общинските служби „Земеделие“ документи може да се представят в Областната дирекция „Земеделие“ лично от земеделския стопанин, чрез пълномощник или по служебен път. Важно е да се знае, че ако стопанинът се регистрира като земеделски производител за първи път, той лично трябва да заяви данните за дейността си в земеделската служба.

 Бенефициентите по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) също трябва да извършат своята пререгистрация за стопанската 2016-2017 г. до 28 февруари 2017 г., докато регистрацията на нови земеделски стопани се извършва през цялата стопанска година. След 28 февруари представянето на документи за заверка в ОДЗ може да стане само по служебен път.

От МЗХ припомнят, че до 15 февруари 2017 г. всеки стопанин, кандидатстващ по схемите за директни плащания, трябва да регистрира правното основание за ползването на земеделските земи в общинската служба по земеделие по местонахождение на имота. Площите за подпомагане за кампания 2017 ще се заявяват, само ако има регистрирано правно основание.

 За да регистрират правно основание стопаните трябва да представят някой от следните документи: решение за възстановено право на собственост или нотариален акт, договор за наем или аренда, споразумения по чл.37в от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ). Правното основание включва и разрешителните за паша в националните паркове.

 В Министерство на земеделието и храните е създадена пълна организация за пререгистрацията на земеделските стопани. Във всички ОСЗ в страната са поставени обяви, в които се напомня на стопаните за наближаващия краен срок за пререгистрация.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: субсидии | МЗХ | преизбраха | Hyundai Motor Group | насипни товари | Монпелие