Паметникът на Бузлуджа - хит сред американци и канадци

Под споделените снимки на паметника те учудено се питат дали това е макет на летяща чиния

15:45 11.08.2016

Паметникът на връх Бузлуджа в Стара планина се е превърнал в хит сред американци и канадци. Символът на тоталитарната епоха става все по-популярен в Щатите и съседната държава. Янките и канадците обсъждат монумента във форумите и социалните мрежи. Под споделените снимки те учудено се питат дали това е макет на летяща чиния. Именно като НЛО /неидентифициран летящ обект/ е известно творението, което е най-големият идеологически монумент в България, пише Kmeta.bg.

Разходките до Бузлуджа започват от Велико Търново. Чужденците пътуват с таксиметрови автомобили, като разходите им се виждат незначителни. Американците и канадците дори са приели няколко таксиметрови водачи от старопрестолния град за лични шофьори. Имената и координатите им са споделени във форумите и социалните мрежи, като описанието е „българско такси до летящата чиния“. Всеки клиент от САЩ и Канада задължително иска да се снима за спомен с таксиметровия водач, който ги обслужва. После споделя кадъра с приятелите си.

Пътуванията до Бузлуджа започват прави преди няколко години. Чужденците търсят превоз от градската туристическа агенция, която има партньорски отношения с местна таксиметрова фирма. От една-две на година, днес поръчките за транспорт до „голямата летяща“ чиния са над 100 на сезон. „В последните две години постоянно пътувам в тази посока. Само това лято имам сигурно 30 курса”, споделя търновски водач на такси, който често пътува в тази посока.

За чужденците цената не е проблем. По тарифа курсът до Бузлуджа и обратно излиза над 50 лева в посока. Превозите са напълно редовни, а пътуващите винаги получават касови бонове с маршрута и стойността му.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: паметник | Стара планина | Бузлуджа | облекчаване