Цитат на деня:

"Тръгвам си с високо вдигната глава"

Не е важно как влизаш в политиката, а как излизаш

Снимка: Economic.bg
13:50 22.01.2017
Бившият президент на България Росен Плевнелиев днес предаде властта на новоизбрания държавен глава Румен Радев. Церемонията се проведе от 11:00 часа на "Св. Александър Невски".

По време на своята реч Росен Плевнелиев заяви, че си тръгва с високо вдигната глава. Той обясни, че не е важно как влизаш в политиката, а как излизаш от нея. 

"Един труден, но успешен мандат приключи. Държах правилната посока, дадох, но не взех. Грешки съм допускал, но  не съм бъркал в големите неща. Бях министър, бях президент. Работих посветено и всеотдайно", подчерта Плевнелиев. 

Той обясни, че за него властта не е била цел, а средство да служи на народа. "Търсех не рейтинга, а смисъла", каза още бившият държавен глава. 

По думите му неговата борба е била за върховенството на закона и той се е противопоставял на политиката на дестабилизация. 

"България е стабилна, България се модернизира, България гледа напред. тежък беше моят мандат, тежък ще бъде и Вашият". С тези думи президентът Росен Плевнелиев се обърна към новоизбрания държавен глава Румен Радев. Той му пожела да превърне президентската институция "не във властови център, а в център на баланса". 

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Росен Плевнелиев | президент | церемония | власт | предаване | телеком оператор

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини