Тракия икономическа зона набира кадри по европейски проект

Търсят се инженери и машинни оператори

14:20 11.12.2016

„Клъстер Тракия икономическа зона“ търси да назначи на работа 5 инженери, 40 машинни оператори и 1 „Асистент човешки ресурси“. Кандидатите ще бъдат включени във финансирания от Европейския съюз проект „Работодатели и синдикати заедно за младежка заетост“, чийто бенефициент е Клъстера.

Желаещите трябва да отговарят на изискванията за целевата група по проекта –да са на възраст от 18 до 29 години, нерегистрирани като безработни в Бюрата по труда през последните 12 месеца и неангажирани с трудова дейност, образование или обучение през последните 4 месеца.

Те могат да започнат веднага работа в предприятията – партньори по проекта - „АББ България“ ЕООД, „МОНИ МГ“ ООД и „Техно Акташ“ АД, обясни Катя Стайкова, координатор на проекта от „Клъстер Тракия икономическа зона“. Младите хора ще бъдат назначени на длъжностите „Инженер производство“,  „Асистент човешки ресурси“, „Монтажник електрооборудване“ и „Машинен оператор“. За първите 2 длъжности се изисква висше, а за другите – основно и средно образование. 

Който отговаря на целевата група по проекта и иска да работи да се обади на 032/ 63 18 20, 0877 905 900, 0877 608 862. Това са телефоните на Синдикален регионален съюз на КТ „Подкрепа“ – Пловдив, който е партньор на Клъстер ТИЗ по идентифицирането и активирането на младите хора, посочи Стайкова. Тя добави, че кандидатите могат да бъдат от Пловдив и околните общини, защото компаниите осигуряват транспорт до работното място.

Договорът, сключен между „Клъстер Тракия икономическа зона“ и Министерството на труда и социалната политика на Република България, чрез Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“, е за безвъзмездна финансова помощ от 271 143,86 лева. Финансирането е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, процедура чрез подбор на проекти BG05M90P001-1.002 „Активни“. Процедурата се осъществява с финансовата подкрепа на Инициативата за младежка заетост и Европейския социален фонд.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работници | клъстер | чист въздух | WeChat Pay | Раковска

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини