Ваканцията може да бъде удължена в някои области

Ще се търсят средства за още училищни автобуси, каза Меглена Кунева

12:10 05.01.2017
Ако се наложи, в някои области в страната ваканцията може да бъде удължена заради студеното време и грипната епидемия. Министърът на образованието Меглена Кунева заяви, че би подкрепила такава идея, ако се прецени, че е необходимо.

Коледната ваканция на учениците в цялата страна бе удължена до 6 януари и те трябва да са в класните стаи в понеделник - 9 януари.

"Ръководя се от правилото минимален или нулев риск за децата, затова обявихме и грипната ваканция. Това не е драматично удължаване на прекъснатия учебен процес. Засега не виждаме нужда за удължаване на ваканцията след понеделник. Ако се прецени, в отделни области може да се наложи. Аз бих го подкрепила в интерес на децата", каза Кунева пред БНТ.

Училищните автобуси минават технически преглед, трябва да се доверя на резултатите, каза министърът в оставка. Тя изрази надежда, че през 2017 г. ще се отпуснат повече средства за нови автобуси. През 2016 г. се взеха нови превозни средства, но те бяха твърде малко, коментира тя.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ваканция | Меглена Кунева | Алкомет | арт инсталация

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини