Aladin Foods ще инвестира 2.7 млн. лв. в производствената си база

Проектът ще увеличи капацитета на транжорната в Съединение и ще създаде 15 нови работни места

14:33 17.08.2017
Българската верига за бързото хранене Aladin Foods планира да инвестира 2.7 млн. лв. в транжорната си за пилешко месо в град Съединение, Пловдивско. Проектът предвижда преустройство и модернизация на предприятието, което ще позволи по-ефективното използване на производствените мощности на компанията и увеличаване на капацитета.

В момента в транжорната могат да се обработват близо 15 т суровина дневно, а след модернизацията капацитетът ще се увеличи до 20 т, съобщават от дружеството. Инвестицията трябва да разкрие нови 15 работни места, а в резултат енергийната ефективност на производствената база ще бъде повишена с над 10%.

Проектът е насочен и към опазването на околната среда - мисия, която е залегнала трайно в „зелената“ политика на компанията, казват от тома.

Срокът за цялостното изпълнение на проекта е три години – до ноември 2019 г. Около 40% от средствата са отпуснати по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., която е съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Производствените мощности на компанията включват още фурна за арабски хляб, цех за обработка на картофи и цех за производство на известния патентован сос за дюнери в с. Цалапица.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиция | Aladin Foods | Аладин | Aladin

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини