17 антидопингови агенции настояват Русия да не участва в Олимпиадата през 2018 г.

За първи път сред тях е и британската организация

19:10 15.09.2017

17-те водещи антидопингови агенции в света се обединиха в искане на Русия да ѝ бъде забранено да участва в Зимните олимпийски игри в град Пьонгчан, Южна Корея, догодина. Агенциите решиха да отправят предупреждение към Международния олимпийски комитет (МОК), че трябва да спре да води борба срещу допинга само на думи, пише The Guardian.

След среща в американския щат Колорадо между 17-те антидопингови агенции, в която участваха и агенциите на САЩ и Великобритания, организациите също така предупредиха МОК, че продължаващото нежелание да потърси отговорност от Русия заплашва бъдещето на олимпийското движение. Организациите визират скандала от Олимпийските игри в Сочи през 2014 г., когато за стотици руски атлети беше установено, че използват допинг.

Фактът, че британската антидопингова агенция е един от гласовете, които призовават за изключването на Москва от бъдещата Олимпиада, е особено значим, като се има предвид, че в началото на 2016 г. тя се зае с антидопинговите тестове в Русия, а освен това досега не беше поставяла името под изявления, осъждащи страната.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Русия | Олимпиада | агенции | МОК | призив | антидопингови

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини