„Авионамс” ремонтира 36 натовски вертолета

Министерство на икономиката се ангажира да осигури необходимия финансов ресурс за изпълнение на поръчката

Снимка: МИ
17:20 05.06.2017

Министърът на икономиката Емил Караниколов и неговият заместник-министър Лъчезар Борисов се срещнаха с ръководството на „Авионамс“ АД и се запознаха с моментното състояние на дружеството. „Авионамс“ АД е едно от най-добрите извън Руската федерация предприятия, което извършва ремонт на вертолети от типа МИ 8, МИ 17 и техните модификации.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за разширяване дейността на дружеството, както и сключените договори и проекти на договори. В настоящия момент „Авионамс” АД изпълнява договор за ремонт на 36 броя вертолети, сключен с Агенцията на НАТО за снабдяване и поддръжка (NSPA). От срещата стана ясно, че Министерство на икономиката се ангажира да осигури необходимия финансов ресурс за изпълнение на поръчката. Също така бе подчертано, че ще бъдат положени допълнителни усилия за задълбочаване на сътрудничеството с NSPA.

Дискутирани бяха и допълнителните възможности за предстоящ ремонт на нови вертолети. Дружеството е съхранило всички мощности, необходими за ремонтно-възстановителни дейности на авиационна техника руско производство, която в момента се експлоатира от българските военно-въздушни сили.

Стана ясно, че „Авионамс“ в момента разполага със съответните сертификати,  издадени от конструктора, които му предоставят възможност за бъдещо разширяване на дейността.

Ръководството на „Авионамс“ представи на министър Караниколов финансовите отчети, приходите и предстоящите плащания, касаещи дейността на дружеството. Коментирани бяха и теми, свързани с условията на труд, подготовката на кадри и бъдещите инвестиционни намерения на предприятието.

След срещата министър Караниколов разгледа работните площадки на „Авионамс“ и подчерта, че дружеството е ключово за българската икономика и военнопромишления комплекс, а Министерството на икономика ще гарантира устойчивото му развитие.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НАТО | ремонт | вертолети | Емил Караниколов | Авионамс

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини