Brexit принуди EasyJet да създаде нова авиокомпания

Нискобюджетният превозвач намери начин да защити европейския си бизнес

12:30 14.07.2017

Британската нискобюджетна авиокомпания EasyJet планира да създаде нова компания в Австрия, за да защити европейския си бизнес, след като Великобритания излезе от Европейския съюз. Новата авиокомпания, EasyJet Europe, ще бъде със седалище във Виена, съобщава BBC.

Авиокомпанията трябва да има сертификат за авиационен оператор в държава-членка на ЕС, за да може да продължи да изпълнява полети в Евросъюза.  

Процедурата е "доста напреднала" и от компанията се надяват да получат лиценза си в "близко бъдеще". Подготовката е започнала още миналата година.

Вчера шефът на най-голямата европейска нискобюджетна авиокомпания Ryanair Майкъл О'Лиъри отправи предупреждение, че само след 14 месеца самолетите й може да се преместят от британските летища към Европа, преди да е станал факт Brexit.

О'Лиъри заяви пред комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент, че ако скоро не бъде подписана авиационна сделка между Великобритания и ЕС, пътуващите в Обединеното кралство ще открият, че остават без ваканционни полети.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: полети | Brexit | авиокомпания | easyJet