Държавата ще обжалва промените в приватизационния договор на БМФ

За целта министърът на икономиката е поискал допълнителни 2.4 млн. лв. за плащане на таксите

18:34 05.07.2017
По предложение на министъра на икономиката Емил Караниколов и след разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов правителството е осигурило 2.4 млн. лв., с които да обжалва решението на Арбитражния съд при БТПП за промяната на 2 от 17-те клаузи в приватизационния договор за "Параходство български морски флот" АД.

Отделените средства са за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск пред Върховния касационен съд (ВКС) срещу решение от 30 март 2017 г. на Арбитражния съд при БТПП, постановено по заведено от „Кей Джи Маритайм Шипинг“ АД дело срещу Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Решението на Министерския съвет цели максимална защита на държавния интерес при изпълнението на поетите ангажименти по приватизационен договор, се казва в официалното съобщение на правителството.

Средствата ще бъдат осигурени с постановление на МС като допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката и са за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите от централния бюджет по бюджета на МИ за 2017 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Емил Караниколов | БМФ | Параходство български морски флот

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини