Google все по-близо до изграждането на собствено градче в Сан Хосе

Гигантът планира да строи офиси и жилища за свои служители

18:48 22.06.2017
Технологичният гигант има нескрити амбиции да позиционира собствена инфраструктура в централната част на Сан Хосе. Сега компанията е направила важни стъпки в тази посока и е склонила местния общински съвет да премине към преговори за продажбата на 16 парцела там. 

От информация в Engadget става ясно, че кметът на Сан Хосе и неговият заместник силно приветстват тези планове, но затова пък гражданите пазят известни резерви по въпроса. 

Идеята на Google, която е различна от проекта за футуристичния кампус в Маунтин Вю, предполага превръщането на местността около Diridon Station в Сан Хосе в голям транзитен хъб, да изгради свое „градче“ и да отвари около 20 000 работни места. 

Ако проектът получи пълно одобрение, технологичният гигант ще построи офис пространства и около 3000 жилища на обща площ 6 и 8 милиона квадратни фута в близост до жп гарата. 

В града вече са позиционирани центрове на Amtrak и Caltrain, като управата има планове за изграждането на високоскоростна железопътна линия. Това ясно привлича големите фирми, тъй като улеснява значително възможностите за придвижване в Силициевата долина. 

Вече месеци наред Google и нейните партньори купуват имоти на територията на Сан Хосе.  Според информацията досега са продадени площи за над 100 милиона долара. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | инфраструктура | градче | кампус | Сан Хосе

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини