Горбачов продава вилата си в Баварските Алпи

Hubertus-Schlössl се намира в живописния район на брега на езерото Тегернзе

21:26 23.02.2017

Първият и последен президент на СССР Михаил Горбачов продава своята вила в Баварските Алпи. Цената е няколко милиона евро, пише Sueddeutsche.de.

Вилата Hubertus-Schlössl, която семейството на Горбачов купува преди около 10 години, се намира в живописния район на брега на езерото Тегернзе, община Ротах-Егерн.

Триетажна вила, разположена на около 600 квадратни метра, е построена в началото на XX век, а цялата площ на имота е около 2500 квадратни метра. Според изданието от покупката й се интересуват "по-високо платежоспособни клиенти."

Според кмета на общината Кристиян Кук, когато Горбачов е посещавал вилата си е водел много самотен начин на живот. В последно време 86-годишният собственик рядко е ходил в имението си на езерото заради здравословни проблеми. Когато обаче е бил в Бавария, местните жители понякога са го срещали по време на разходка или в един от местните ресторанти.

Семейството на Горбачов вече не живее в къщата Hubertus-Schlössl.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цена | продажба | вила | Михаил Горбачов | Алпи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини