Литовските железници поръчаха два български локомотива

Произведени от русенската жп компания Експрес Сервиз

19:02 15.06.2017

Националната литовска железопътна компания Lietuvos Geležinkeliai е поръчала два батерийни локомотива от "Експрес Сервиз". Локомотивите ES1000 са от най-новата серия на българската компания и ще извършват маневра в Каунас и Вилнюс.

„Това е един добър пример как държавна железница е отворена към иновациите и инвестира в екологични, безопасни и икономични решения“, коментираха от русенската жп компания за Economic.bg.

ES1000 е най-мощният акумулаторен локомотив, произвеждан на "Експрес Сервиз". Може да маневрира с 400-тонен влак със скорост над 8км/ч. Проектиран е на базата на по-малкия акумулаторен локомотив ES600 и има редица предимства като пневматична спирачна система, въздушен компресор, по-голяма батерия.

Компанията произвежда акумулаторни локомотиви от 2005 г. Електрическите локомотиви, захранвани с батерии, са широко разпространени в Европа и са необходимост при много маневрени операции.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: локомотиви | Експрес Сервиз | литовски железници