Най-популярните културни и исторически забележителности в света

Туристическият портал TripAdvisor публикува годишната си класация, направена въз основа на коментари

20:24 29.05.2017

Туристическият портал TripAdvisor публикува класация на най-популярните културни и исторически забележителности в света. Годишният рейтинг е направен въз основа на коментарите, публикувани на сайта през последните 12 месеца.

Водеща позиция в списъка на забележителности е за гигантския хиндуистки комплекс "Ангкор Ват" в Камбоджа. Построен през първата половина на XII век, той е един от най-големите храмове и един от най-важните археологически обекти на планетата.

Втората позиция е за джамията Шейх Зайед в Абу Даби, ОАЕ. Грандиозната структура може да побере до 40 000 души и се смята за най-голямата джамия в Обединените арабски емирства. В Топ 3 влиза и Мескита де Кордоба, католическа катедрала в град Кордоба, Испания.

В списъка, съставен от TripAdvisor, влизат също базиликата "Свети Петър" във Ватикана, "Тадж Махал" в Индия, Великата китайска стена, Мачу Пикчу в Перу, "Църквата на спасителя на кръвта" в Санкт Петербург, площад Испания – един от символите на Рим, миланската катедрала "Дуомо", мостът "Голдън Гейт" в Калифорния и други атракции. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | TripAdvisor | най-популярни културни и исторически забележителности в света

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини