Нови промени в борда на "Мини Марица-изток" ЕАД

БЕХ отстрани Диан Червенкондев и доц. Георги Айданлийски

09:48 16.08.2017
Бившият депутат от ГЕРБ Диан Червенкондев и геологът доц. Георги Айданлийски са освободени от Съвета на директорите в държавното "Мини Марица-изток" ЕАД. Първият бе назначен веднага след идването на власт на кабинета "Борисов 2" през ноември 2014 г., а вторият - при идването на власт на кабинета "Борисов 3" в началото на май 2017 г.

Решението за отстраняването на двамата е на Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг” ЕАД, но не са посочени мотиви за промяната. В официалното съобщение се посочва само, че на тяхно място ще бъдат назначени Георги Коев, който е бивш заместник-кмет на Раднево и Николай Диков, който се връща в дружеството, след като през март беше заменен от Айданлийски. В централата остава досегашният й изпълнителен директор Андон Андонов.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенция по вписванията.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Мини Марица-изток | Съвет на директорите | Диан Червенкондев | Георги Айданлийски | Георги Коев | Николай Диков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини