Пожарът край Кресна все още не е овладян

Ситуацията в района на село Влахи остава тежка

08:29 29.08.2017
Пожарите край Кресна вече шести ден бушуват и все още ситуацията е тежка. Огънят край евакуираното вчера село Влахи  е овладян, а огнената стихия не се е разраснала през тази нощ, предадоха националните телевизии. Отменена е принудителната евакуация на селото.

В операцията по гасене на пламъците са се включили над 500 души, но силният вятър възпрепятства бързото потушаване на пожара. 

В района около Кресненското дефиле започва леко да вали. Обстановката край пътя за Гърция е нормална и се наблюдава. Огнището, което беше в близост до магистралата, е овладяно. 

"Работи се трудно, тъй като теренът е силно пресечен и има участъци, които помагат огънят да се разгори отново. Всички хора са напуснали домовете си. Цялата налична противопожарна техника е съсредоточена в село Влахи", заяви сержант Кирил Георгиев пред Нова тв.

Причините за пожара все още се изясняват. Хеликоптерите ще продължат да работят и днес, въпреки метеорологичните условия и прогнозите за дъжд. 
 
Властите призовават хората да не палят огньове на открито. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пожар | Пирин | огън | Кресна | село Влахи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини