Представителят на правния екип на Тръмп подаде оставка

Марк Корало най-вероятно се е оттеглил заради несъгласие със стратегията на адвокатите на президента да дискретират разследващите имало ли е руска намеса в САЩ

11:22 21.07.2017

Говорителят на личния правен екип на американския президент Доналд Тръмп подаде оставка, предава BBC. Става въпрос за Марк Корало, говорител на адвоката на Тръмп – Марк Касовиц, който защитава държавния глава в разследването за предполагаема руска намеса в американските президентски избори от миналата година.

Американските медии пишат, че Корало е подал оставка заради несъгласие с евентуалната стратегия на адвокатите на Тръмп да дискредитират или ограничават екипа, който води разследването в САЩ. Засега обаче оттеглилият се представител не е коментирал темата, нито пък някой от Белия дом.

Американската редакция на Politico припомня, че Корало е близък до специалния съветник на Министерството на правосъдието Робърт Мюлер, който оглавява руското разследване, и дори го е хвалил публично. Корало е бил разочарован от работата на правния екип и от воюващите фракции – на Тръмп и на разследващите.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | оставка | Доналд Тръмп | разследване | говорител | представител

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини