Пролетният базар на книгата отвори врати в НДК (снимки)

То ще предложи на многохилядната си публика вълнуваща разходка сред хиляди книги

Снимка: Красимир Свраков; Economic.bg
16:39 23.05.2017

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, 23-ти май, започна най-голямото пролетно книжно изложение у нас – „Пролетният базар на книгата“.


В рамките на шест дни Националният дворец на културата (НДК) ще бъде домакин на любимото пролетно събитие на четящите.  Тази година то ще предложи на многохилядната си публика вълнуваща разходка сред хиляди книги. 


Ще бъдат представени повече от 100 български книгоиздатели и книготърговци на три етажа, съобщават от Асоциация българска книга.


В НДК, както и на различни места в София, ще се проведат над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с български и чуждестранни автори. На щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма предстоят десетки срещи с автограф с български писатели и поети. 


Сцената на културната програма ще бъде разположена на Мраморно фоайе (над Централния вход), където публиката ще може да види и изложбата „Под езика“ на художника Дамян Дамянов.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НДК | книги | май | Пролетен базар на книгата | автори | издателства

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини