Столтенберг: Светът е в най-опасното си положение за последните 30 години

Имаме разпространяване на оръжия за масово поразяване в Северна Корея, имаме терористи, нестабилност, имаме все по-настъпателна Русия, коментира генералният секретар на НАТО

13:25 09.09.2017
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че светът е в най-опасната си позиция от едно поколение насам. 

Той посочи редица заплахи, които в мoмента изплуват по глобуса едновременно, а именно Северна Корея, терористите и все по-настъпателна Русия, които правят света по-опасен, пише The Independent, цитиран от Фокус.

"Нещата са все по-непредсказуеми и сложни, защото имаме толкова много предизвикателства едновременно", обясни Столтенберг. 

"Имаме разпространяване на оръжия за масово поразяване в Северна Корея, имаме терористи, нестабилност, имаме все по-настъпателна Русия. Това е един по-опасен свят", заяви той. 

Столтенберг посочи, че никога през цялата му 30-годишна политическа кариера не е бил свидетел на подобно развитие на ситуацията. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НАТО | тероризъм | опасност | Северна Корея | Йенс Столтенберг | войни

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини