Турция обясни защо блокира Wikipedia

Ако сайтът въведе изискванията на страната достъпът до него ще бъде възстановен

20:12 29.04.2017

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията излезе с изявление, че Турция е блокирала достъпа до Wikipedia заради невярно съдържание за столицата Анкара.

В сайта е имало информация, че Анкара има връзка с терористични организации и турските власти смятат, че онлайн енциклопедията трябва да се въздържа от поставянето на невярна и неоснователен информация.

Турция няколко пъти е предупреждавала Wikipedia да премахне невярното съдържание, но ръководството е отказало.

В тази връзка, беше решено да се блокира достъпа до онлайн енциклопедията, която "вместо да допринася за борбата срещу тероризма се превръща в част от клеветническа кампания върху имиджа на Турция на международната сцена."

От ведомството подчертават, че в случай, че Wikipedia въведе изискванията на страната, достъпът до сайта може да бъде възстановен.

По-рано днес, 29 април стана ясно, че Турция е блокирала свободната енциклопедия Wikipedia. Забраната обхваща версиите на всички възможно езици.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Турция | сайт | изявление | Wikipedia | блокиране | основание

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини