Удължават пешеходната алея на Витошка до Света Неделя

37 души подкрепиха проекта, 9 гласуваха "против" и 11 се въздържаха

Снимка: Economic.bg
16:58 28.09.2017

Пешеходната зона на бул. "Витоша" в София ще се увеличи до бул. "Ал. Стамболийски". Предложението бе внесено от зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев и главния архитект на София Здравко Здравков. То бе подкрепено от 37 души, "против" гласуваха 9, а 11 се въздържаха. 

Идеята цели да се намали трафикът в центъра на столицата и хората да бъдат обезкуражени да използват личните си автомобили в тази част на града, предаде Би Ти Ви. 

Създателите на проекта посочват, че не приемат доводи срещу идеята за обособяване на пешеходна зона в центъра, тъй като дотам се движат две линии на метрото, пет линии на трамваи и има два подземни паркинга. 

Пешеходната алея на бул. "Витоша" ще се свърже с площад "Света Неделя" и с археологическите разкопки, които разкриват хилядолетната история на София. 

Междувременно Столичния общински съвет прие скоростта в центъра на столицата да се ограничи до 30 км/ч. Предвижда се и изграждане на велоалеи в карето между ул. "Алабин", бул. "Христо Ботев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител" и ул. "Леге".
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | скорост | ограничения | Здравко Здравков | бул Витоша | пешеходна алея

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини