Започва ремонт на пътя между Враца и пещерата "Леденика"

Срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца

17:34 22.08.2017

Дългоочакваният от врачани ремонт на пътя Враца – пещера Леденика стартира. Агенция „Пътна инфраструктура" подписа договор с изпълнителя на проекта ДЗЗД „Пътища Северозапад 2016“ – София, съобщиха от областната администрация.

Срокът за изпълнение на ремонта е 15 месеца от подписването на договора. Рехабилитацията на третокласния път, с дължина 17 км, ще струва 13.6 млн. лв. и ще бъде финансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие, предоставено чрез Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.

В проекта до природната забележителност е предвидено за бъде укрепен участък със свлачище, да бъдат ремонтирани и пътните възли към него, както и подходите. 

Включването на пътя в оперативната програма „Региони в растеж” беше обещано от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова още по време на посещението й в Северозападния регион преди две години.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: път | ремонт | пещера | Леденика

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини