Amazon е купила производител на камери за киберсигурност за $90 млн.

Анализаторите определят стъпката като стратегическа за онлайн търговеца

Снимка: БТА
14:32 12.02.2018
Amazon е платила 90 млн. долара, за да придобие производителя на камери за киберсигурност за дома Blink. Сделката е била сключена тайно в края на миналата година, предава Reuters. 

Според анализаторите стъпката отразява стратегически цели на Amazon. От една страна, енергийно ефективните чипове на Blink ще намалят производствените разходи и ще удължат живота на батериите на различни продукти на Amazon – като се започне от Cloud Cam и се стигне до серията „умни“ високоговорители Echo. 

Устройствата на американския търговец се превръщат във все по-важен инструмент при комуникацията с клиенти. Междувременно на фона на необходимостта на Cloud Cam и Echo захранващи източници Bllink твърди, че нейните камери могат да издържат по две години с една литиева батерия тип АА. Това би дошло добре за Amazon. 

Засега компанията на Джеф Безос отказва коментар по условията на придобиването, както и да даде повече подробности за своята стратегия. 

Някои анализатори смятат, че сделката идва като част от стратегията Amazon Key – възможност клиентите да получават доставки от онлайн търговеца без да са си у дома, но наблюдавайки  процеса чрез интелигентни ключалки и камери. Ходът е стратегически и предвид това, че технологиите за „умни“ домове тепърва ще се развиват все повече. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Amazon | камери | придобиване | киберсигурност | Blink | интелигентни домове

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини