Български компании развиват успешен бизнес в Беларус

В момента в процес на реализация са и още няколко проекта с българско участие

13:51 09.11.2017

Български компании развиват успешно бизнеса си в Беларус. Проектите са във сферата на производството на млечни продукти, ресторантьорството и селскостопанската фармация. Това съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката по повод среща между заместник-министъра на икономиката на България Александър Манолев и министъра на данъците и таксите на Беларус Сергей Наливайко. Манолев е на посещение в Беларус заедно с бизнес делегация за провеждането на Междуправителствена българо-белоруска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

На срещата се коментираха добрите примери за реализирани успешни български проекти в Беларус. Два български ресторанта „София“ и „Габрово“ работят в беларуските градове Минск и Могильов. Те се стопанисват от дружеството „Грандсон“. Положителна тенденция има и при реализирането на нови проекти с българско участие. Предприятието „Генезис“ строи фабрика за производство на млечни продукти до гр. Могильов. Инвестицията е за около 8 млн. евро. Същевременно „Булфарма“ разширява производство си на препарати за селското стопанство, в предприятието си до Минск, като основно използва български суровини за него.

 „Тези компании могат да бъдат използвани и като предпоставка повече представители на българския бизнес да се запознаят с възможностите, които може да предложи беларуската икономика, като се надявам и съвместните ни контакти да доведат и до ръст на инвестициите от Беларус“, коментира зам.-министър Манолев.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: Министерство на икономиката

Етикети: икономика | България | проекти | Беларус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини