Борисов: Всеки българин трябва да усети, че ЕС прави нещо и за него

Ние трябва да бъдем безпристрастен модератор в преговорите, но и да направим така, че у всеки българин да остане усещането, че ЕС прави нещо за него. Това каза премиерът Бойко Борисов при официалното откриване на българското европредседателство. 

Борисов очерта някои от основните проблеми на Стария континент, като започна с това, че в бюджета ще има с 10 млрд. евро по-малко. В Крим нещата също не се развиват добре, където има нужда от много усилия, както и в конфликта около Словения и Хърватия. Другата важна тема са Западните Блакани, земеделската политика, киберсигурността и общатаа европейска отбрана. „Миграционната криза продължава да разделя Съюза много жестоко“, подчерта още Борисов.  

Той обърна внимание, че имаме имаме 6 месец да положим усилия не само за България. Той коментира, че в този период се очаква мно въпроси да бъдат повдигнати, други да бъдат продължени, трети да бъдат завършени. 

В тази връзка обясни, че в разговор с австрийския канцлер Себастиан Курц са провели разговори за как да се стиковат помежду си, така че следващото председателство, което ще бъде поето именно от Австрия, да продължи темите от българското. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | откриване | европредседателство

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини