HyperloopTT започна изграждането на вакуум тунел във Франция (Видео)

Транспортирането във вакуум тунел позволява скорости от над 1 100 км/ч

Снимка: YouTube/Screenshot
13:04 16.04.2018
Hyperloop Transportation Technologies, независима компания, работеща по изграждането на високоскоростната система за транспортиране, обяви началото на строителството на тестова писта в Тулуза, Франция. Компанията пусна видео, показващо пристигането на първите компоненти на системата – серия от огромни тръби, пише Fortune.

Тези тръби, според концепцията на Илон Мъск, която той изложи през 2013 г., ще бъдат съединени, така че да образуват вакуум тунел. По този начин транспортирането ще може да се извършва при скорост до над 1100 км/ч. 


Пистата във Франция ще е дълга 320 метра и се очаква да бъде завършена до края на тази година. През идната 2019 г. пък ще бъде изграден още един километър.

Кабината за пасажери също е почти завършена, казват още от компанията, известна накратко като HyperloopTT.

Напредъкът по осъществяването на плана на Мъск среща не малко трудности досега, което е нормално предвид мащаба на предизвикателството. В началото предприемачът каза, че няма да се включва напълно в преследването на тази идея, но по-късно SpaceX организира студентски конкурс за дизайн и построи тестова писта Hyperloop. След това компанията на Мъск за тунели Boring Company се ангажира още повече с идеята и започна да работи по получаването на разрешително за изграждането на Hyperloop станция във Вашингтон.

Hyperloop Transportation Technologies е една от двете известни независими компании, които тласкат концепцията за свръхзвуковите трасета напред. Другият играч в сектора е Hyperloop One, който преди броени месеци бе подкрепен от Virgin на Ричард Брансън, а милиардерът дори оглави новата партньорска организация. През април 2017 г. компанията завърши и своята първа тестова писта в Невада, въпреки тежките вътрешни конфликти.  Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Франция | писта | Илон Мъск | HyperloopTT | Тулуза

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини