Лекарите ще връщат пари при неверни решения на ТЕЛК

За първите девет месеца на тази година те са 39, а сумата за възстановяване – 56 хил. лв.

16:56 18.12.2017
Лекарите от ТЕЛК ще трябва лично да връщат средства на Здравната каса, ако НЕЛК или на съответния административен съд установи неверни решения. Това каза управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов пред БНР.

Той обясни, че за миналата година са установени 25 случая на неверни ТЕЛК решения, а за първите девет месеца на тази година те са 39. Сумата, която трябва да възстановят лекарите е 56 хил. лв. за 2017 г.

Ивайло Иванов каза още, че след обнародването в Държавен вестник на промените, свързани с неизплатените заплати от фирми в несъстоятелност, хората с дължими заплати трябва да потърсят средствата си от НОИ. Тези промени се наложиха и поради това, че оплакванията на хората бяха, че не могат да открият своят работодател. Той се укрива и те нямат контакт с него, така те ще трябва да се обърнат към нас. Нямаме точна информация колко са тези фирми.

„Разбира се, знаем част от тях - по-големите и по-известните случаи, но има и малки фирми, където са от по няколко човека и в момента, когато хората обаче предявят своите претенции, ние ще извършим съответната проверка и естествено, ще удовлетворим техните искания“, завърши управителят на НОИ.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ТЕЛК | Ивайло Иванов | възстановяване на средства

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини