Нова функция в Wikipedia улеснява сърфирането

Потребителите вече имат достъп до предварителен изглед към статиите

19:02 23.04.2018
Световната онлайн енциклопедия Wikipedia добавя нова функция с цел да направи сърфирането в платформата по-лесно. Потребителите вече имат достъп до тъй наречения „предварителен изглед“ на страници. 

От Фондация Wikimedia, родителската организация на онлайн енциклопедията, коментират, че това е една от най-големите промени в десктоп версията на Wikipedia, правена през последните няколко години. 

Новата опция показва на читателя изскачащ прозорец, който дава информация за статията, към която води линка. 


Четенето на статии в онлайн енциклопедията може да се превърне в заешка дупка, която да отведе потребителя до неподозирани места. Сърфирането в Wikipedia е забавно и информативно, но не е изключено да се превърне в разсейващо губене на време, ако човек започне да клика върху линкове към безполезни статии. 

Новата функция идва, за да реши тъкмо този проблем. Чрез поставянето на курсура на мишката върху линка, но без да клика, човек ще може да види снимка и да прочете няколко изречения, описващи накратко статията. Това ще му позволи да прецени дали да отвори тази публикация, или не. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: функция | Wikipedia | визуализация | сърфиране | енциклопедия | предварителен изглед

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини