Съосновател на Facebook набра $75 млн. от фонда на Ал Гор за своя стартъп

Asana на Дъстин Московиц е все по-близо да се превърне в "еднорог"

Снимка: YouTube/Screenshot
20:37 31.01.2018
Компанията Asana на Дъстин Московиц, един от основателите на Facebook, е привлякла 75 млн. долара в нов кръг на финансиране. Компанията вече се оценява на около 900 млн. долара, което я приближава до статута на „еднорог“ (компаниите „еднорози“ са тези, достигнали оценка от 1 млрд. долара, б.ред.). 

Средствата са от фонда Generation Investment Managment на американския политик и бизнесмен Ал Гор, предават световните медии. Колин ле Дюк, партньор в организацията, ще се присъедини към борда на Asana. 

Платформата на Московиц е едно от най-популярните приложения за управление на проекти. То помага за ефективната работа между екипите, като елиминира тромавата комуникация по електронната поща. 

Финансирането ще бъде насочено към наемането на нови хора в световен мащаб. Сред плановете на компанията също така е и идеята да пуснат още няколко езикови версии на платформата – следващия месец предстои тя да стартира на испански и португалски, а по-късно и на японски. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финансиране | facebook | фонд | Дъстин Московиц | Ал Гор | Asana

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини