Стамен Янев: Световният икономически център се мести от запад на изток

България трябва да се възползва от тази тенденция, каза директорът на БАИ

15:04 19.10.2017
Икономическия център ще се измества от запад  на изток в следващите 30 години. България може да се възползва от тази тенденция и да продължи да е притегателен център за инвестиции. Това каза изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев при откриването на конференция за индустриални имоти.

„За да предвидим бъдещето, трябва да го създадем сега, а това ще се случи с общи усилия и работа между бизнеса и държавата“, каза още той.

Изпълнителният директор на БАИ прогнозира, че в България търсенето на складови и производствени площи, както и на земя за строителство, ще продължава да се развива активно. „До момента БАИ е сертифицирала 13 проекта в сектор "логистика" на стойност 318 млн. евро, които са открили 612 нови работни места“, каза Янев. Той добави, че проектите са в София, Варна, Пловдив, Бургас и Силистра.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: икономика | логистика | Стамен Янев | икономически център

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини