Светът масово не одобрява външната политика на САЩ

Управлението на Доналд Тръмп и думите му пораждат съмнения относно ангажимента на САЩ към своите партньори

18:16 18.01.2018

Нивото на одобрение на американската политика от жителите на други държави през 2017 г. е намаляло до 30% - най-ниското ниво в историята на изследването. Това става ясно от резултатите от проучване на Gallup.

Предходният най-нисък показател е регистриран през 2008 г. при Джордж У. Буш - 34%.

Делът на респондентите, недоволни от действията на Съединените щати нараства: през 2017 г. той е бил 43% в сравнение с 28% година по-рано. В Русия нивото на одобрение на действията на САЩ е най-ниското в света: само 8% от анкетираните одобряват политиката на американските власти. Но това не е най-ниската цифра в историята на участието на Русия в проучването - през 2016 г. делът на одобряващите е бил 2%.

Резкият спад на одобрението към американския лидер в света показва, че някои аспекти на външната политика на Доналд Тръмп и думите му пораждат съмнения относно ангажимента на САЩ към своите партньори и поставят под съмнение надеждността на страната, отбелязват авторите на проучването.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | Доналд Тръмп | одобрение | Gallup | външна политика

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини