Татуировка вкара в затвора бос на японска престъпна група

Facebook издаде 74-годишния мъж, който от 15 години бяга от правосъдието

18:47 11.01.2018

Полицията в Тайланд арестува ръководител на една от японските организирани престъпни групи, известни като „Якудза”. Интересното при задържането е, че престъпният бос се е укривал успешно от правосъдието в продължение на 15 години, но органите на реда са стигнали до него, след като във Facebook снимка на татуировките му станала популярна, пише BBC.

Арестуваният 74-годишен Шигехару Ширай е обвинен, че през 2003 г.  е убил свой съперник в подземния свят.


Снимката с татуировката, която е характерна за „Якудза”, била направени от тайландец, който не знаел каква е самоличността на Ширай. Тя била заснета, докато възрастният човек играел на някаква игра с други пенсионери. Когато снимката, качена във Facebook на 8 август миналата година, станала популярна, тя привлякла вниманието на японската полиция и тя наредила Ширай да бъде арестуван.

Групите „Якудза” сами по себе си не са незаконни, но по-голямата част от доходите им идват от незаконни дейности като залози, проституция, трафик на наркотици и киберпрестъпления. Според информация от тайландската полиция Ширай е признал, че е член на престъпната групировка, но не е признал да е извършвал убийство през 2003 г.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Япония | Тайланд | бос | татуировка | престъпна група | Якудза

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини