10-те най-горещи жени в онлайн бизнеса

Освен лидери в професионалната си сфера, те са и винаги като от корица на списание

Онлайн светът се състои от жени. Всъщност жените често са мозъкът зад операциите в електронната търговия. Затова Ви представяме най-горещите 10 жени в този сектор в класацията на BusinessPundit.


 


10. Дженифър Хайман и Дженифър Флейс

Две в едно. Дженифър Хайман и Дженифър Флес са основали RentTheRunway.com през 2009 година. Базираният в Ню Йорк онлайн бизнес позволява на жените, които чувстват липва на дрехи в гардероба, да наемат последните колекции на най-известните дизайнери за всякакви събития. Сайтът има над 450 хиляди членове и нараства бързо, а двете основателки се радват на богатството от успешен онлайн бизнес.


 


9. Рашел Хруска
"Кралицата на пчелите" получава приякора си от статия в „Ню Йорк Пост”, която възхвалява възхода на GuestofaGuest.com, уебсайт, на който Рашел е съосновател. Уеб порталът проследява културния живот и партитата на младите хора в Ню Йорк от май 2007 година.8. Ким ПолезеМожете ли да повярвате, че една от кралиците на онлайн бизнеса е почти на 50? Ким Полезе е бивш изпълнителен директор на фирмата за софтуер SpikeSource. Сега тя работи в TechNet. Ким е един от ветераните в ИТ сектора, помогнала за създаването на програмния език Java, от който печели 239 млн. долара през 2004 г. Списание "Тайм" праща Ким в списъка си с 25-те най-влиятелни американци през 1997 година.


 


7. Джина БианчиниДжина Бианчини е съосновател и бивш изпълнителен директор на Ning - онлайн платформа, която позволява на хората да създават социални мрежи. След напускането й от Ning Джина взима ръководна роля във фирма за рисков капитал, която инвестира 80 млн. долара в Twitter и държи акции в Digg, Zynga и Foursquare.


 


6. Клои СладънКлои Сладън е ключов играч от екипа на социалния гигант Twitter. Тя е и една от най-влиятелните жени в технологиите през тази година. Сладън е тази, която вижда и реализира потенциалана на @-„туитове” и хеш таговете


 


5. Хедър ХардеХедър Харде е главен изпълнителен директор на технологичния суперблог TechCrunch. Ръководството и корпоративна стратегия на Хедър помагат на компанията да повиши потенциала си.4. Мариса МайерМариса Майер е новият водач в Yahoo. До вчера тя беше един от лидерите в търсачката Google. Майер се присъединява към компанията през 1999 г. като първия женски инженер. Сега тя има последната дума, преди продуктът да бъде пуснат към потребителите.


Мариса е най-младата дама, която някога влиза в класацията на списание Fortune за 50-те най-влиятелни жени в света.


 


3. Хилари Роуланд


 


Хилари Роуланд е цяла армия от една единствена жена и гигант в онлайн бизнеса. През 1995 г., на възраст от 15 години, тя създава първото онлайн женско списание, Hilary.com, по-късно преименувано на Urbanette.com. През същата година тя основава NewFaces.com, сайт за онлайн портфолио за модели. Става главен изпълнителен директор на двата проекта, както и председател на дружеството, притежаващо eClick Interactive.2. Шира ЛазарШира Лазар е 28-годишен уеб гигант, журналист и онлайн предприемач. Тя следва цифровите тенденции на блога си, OnTheScene по CBSNews.com, и е водещ на предаване в събота сутрин по CBS. Работи и като редовен сътрудник в CNN, The Huffington Post и Fox News Channel. Също така е съосновател на продуцентска компания.1. Жустин Езарик


 


Жустин Езарик е основател на видео блог и популярния YouTube канал iJustine.  Тя прави така, че зрителите стават свидетели на ежедневието й и печели голяма известност в интернет средите. Това й помага и да участва в криминални драми като „Закон и ред”. Нейният канал в YouTube има над 200 милиона посещения и над един милион абоната.

Коментари: 0