11 милиона смс-честитки за Великден

Ръст на изпратените кратки съобщения за празника отчитат трите мобилни оператора

6796 ~ 1 мин. четене

Близо 11 милиона смс-честитки са си разменили по празниците българите, отчитат трите мобилни оператора в страната.

45% увеличение на кратките съобщения, които клиентите са пуснали по време на великденските празници, отчете "Виваком". Близо 2.4 милиона СМС-а изпратиха абонатите на телекома, за да поздравят своите близки в часовете между 22.00 на 14 април до 24.00 на 16 април.

СМС-поздравленията се налагат като предпочитан начин за комуникация, особено по време на големи християнски празници. Поради тази причина, както и заради постоянно увеличаващата се клиентска база на мобилните услуги на телекома, "Виваком" отчита устойчива възходяща тенденция в броя на изпратените СМС-и в сравнение с предишни години.

Около 4,1 милиона кратки текстови съобщения изпратиха клиентите на Мобилтел, за да се поздравят със своите близки за Великден. Данните са за съобщенията, изпратени за периода от 22 часа на 14 април до 24 часа на 16 април.

Абонатите на "Глобул" също са били активни и са изпратили 4,4 милиона SMS през Великденските празници (oт 22.00 ч. на 14 април до полунощ на 16 април), което е ръст от приблизително 30% спрямо Великден 2011 г.

Не са отчетени затруднения и прекъсвания в работата на мрежата на оператора през празничните дни, съобщиха от компанията.

 Подкрепи Economic.bg