20 млн. лв. на общините за туризъм

Вече са одобрени близо 90 кметства

6702 ~ 1 мин. четене

28 проекта на стойност 13 млн. лв. са одобрени по европрограмата за развитие на туристически продукт в цялата страна. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Първомай. По думите й средствата по програмата са в размер на 20 млн. лв., като вече са одобрени близо 90 общини

„Те се дават в допълнение на всички средства в размер на 300 млн. лв., предвидени за развитие на туристическата инфраструктура за цялата страна – държавна и общинска”, каза Павлова.

Министърът обясни, че за да бъде развита дадена атракция като туристически продукт, е достатъчно да бъдат ремонтирани пътищата до нея. Това включва и изготвяне на брошури, провеждане на информационни дни, рекламни и специални табели. 

По думите й е по-добре общините да се групират минимум по три за кандидатстване, като може да бъдат поканени партньори от неправителствени организации. Павлова поясни, че не са необходими написани красиви стратегии, а добре да се познава потенциала и общините да имат точни и ясни визии за развитие на туристическата дестинация. Предложенията могат да се подават и по електронен път.

Подкрепи Economic.bg