200 хил. долара за лекция на Хилари Клинтън

Бившият държавен секретар на САЩ ще предостави част от хонорарите си на благотворителни организации

Снимка: БГНЕС

3635 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Нюйоркската компания Harry Walker Agency Inc., която се занимава с организирането на публични семинари с известни личности, обяви, че е сключила споразумение с Хилари Клинтън. Бившият държавен секретар на САЩ, която се оттегли от поста в началото на февруари, ще получава над 200 хил. хиляди долара на лекция, предаде ИТАР-ТАСС.

Harry Walker Agency е известна с привличането на известни политици, лауреати на Нобелова награда, икономисти, бизнесмени, писатели, журналисти, музиканти и артисти за лектори. От 2000 г. агенцията работи със съпруга на Хилари - Бил Клинтън.

По информация на CNN, държавният глава в периода 1993-2001 г. до момента е изнесъл 471 публични лекции. За всяка от тях той е получил по 189 хил. долара. В престижния клуб на шестцифрените суми за час говорене са още Арнолд Шварценегер, Ал Гор, Бен Бернанке, Дик Чейни и Сара Пейлин. Хилари Клинтън ще заработва цели 37 хил. долара повече от съпруга си.

Първата лекция се очаква да бъде тази пролет. По информация на списание TIME, част от хонорарите си Хилари Клинтън ще предостави на благотворителни организации.

Подкрепи Economic.bg