3 млн. лв. за поддръжка на пътища в София

Бюджетът на Столична община за тази дейност е общо 26 млн. лв.

До момента в столицата са изхарчени 3 млн. лв. за поддръжка на пътища. 500 000 лв. от тях са отишли само за вътрешнокварталните улици. По договор цената на ремонта на един квадратен метър асфалт е 30-35 лв., а гаранцията за една кръпка е 12 месеца, съобщи bTV.

Кърпенето на дупките по малките квартални улици в София вече започна. Запълването на неприятните пропасти продължава месец и половина, но едва от 1 май машините са по малките улички. По график само за ден могат да се обработят 27 улици и 7 булеварда. Впечатляваща обаче е дължината на вътрешнокварталните улички в София - 2500 километра.

След тежката зима общината отчита, че за 45 дни е изкърпила улиците с градски транспорт и обществено значение. Директорът на „Транспортна инфраструктура” Георги Тодоров заяви, че бюджетът по тази дейност е 26 млн. лв. Тази сума не се е променяла през последните години. От общината се похвалиха и с добрия ефект от консервацията на дупките наесен. Така са спестени 300 хил. лв., които ще бъдат насочени за прилежащите вътрешноквартални улици.

Коментари: 0