504 ще са иновативните училища през новата учебна година

С решение на Министерски съвет

504 ще са иновативните училища през новата учебна година

Снимка: Unsplash

1316 ~ 1 мин. четене

Правителството одобри списък с 504 иновативни училища за учебната 2020/2021 г., става ясно от решенията на Министерски съвет от днес.

Избраните учебни заведения се намират в 183 населени места в страната, като най-много има в София, Бургас и Пловдив. Най-малко са в Силистра и Монтана.

Списъкът се обновява ежегодно, като кандидатстването за включване в него става до 31 януари. След това той се предлага на Министерския съвет за одобрение от Комисията за иновативни училища. Тази година бяха предложени 190 нови проекта, с което списъкът набъбна до 507. Три обаче не са успели да получат одобрение.

За да бъде класифицирано като иновативно, едно училище трябва да докаже, че чрез въвеждането на иновации в начина на управление и преподаването, както и в модернизирането на средата например, могат да повишат качеството на образованието.

Описаните иновативни процеси в училищните проекти за иновации ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг.

Подкрепи Economic.bg