5G ще стимулира бизнеса с електрически генератори

Телекомуникациите стават още по-критично важни за обществото

5G ще стимулира бизнеса с електрически генератори

Снимка: Unsplash

816 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Мобилните мрежи от ново поколение ще тласнат бизнеса на производителите на генератори и оборудване за резервно електрозахранване. Това прогнозира изпълнителният директор на производителя Generac Аарон Ягдфелд пред CNBC. Той очаква неговата фирма, например, да успее да се възползва от промяната при безжичните технологии.

Смятаме, че това е пространство, което ще расте неимоверно през следващите пет години“, посочи Ягдфелд. Специално Generac вече има опит в сферата на телекомуникациите, компанията вече е водещ доставчик на генератори за основни мобилни доставчици, обясни изпълнителният директор.

Прогнозата му идва на фона на вече стартиралото изграждане на 5G инфраструктура и предстоящото ѝ разгръщане в по-широк мащаб. Мрежите от следващо поколение обещават по-бързи скорости и възможност за свързване на многократно повече устройства едновременно.

Телекомуникациите ще стават все по-важни за обществото и това се видя много ясно по време на пандемията от коронавирус. Благодарение на развитите мрежи бизнесът и образованието съумяха да продължат да функционират в значителна степен. Това превръща инфраструктурата в още по-критична. Според Ягдфелд тази тенденция предпоставя търсенето на енергийна сигурност само да се увеличава.

„Нищо от това не работи без непрекъснат източник на енергия и това, което телекомуникационните компании ще трябва да направят, е наистина да подобрят надеждността си. Тук идваме ние“, каза той.

Акциите на Generac са нараснали с почти 30% през последната година.

Коментари: 0