7-те най-нелепи инцидента за милиони

Тези истории ще ви накарат да бъдете по-внимателни когато сте на посещение в някои музеи, а и в някои лускозни заведения

На всеки човек се случва почти ежедневно да се спъне, подхлъзне, да бутне или да падне върху нещо. На героите в класацията на Bloomberg обаче подобни неволни движения са им коствали стотици, милиони, дори десетки милиони долари.

Хлъзгави ръце

Световният рекорд в Гинес бе наскоро подобрен от барман на име Салваторе Калабрезе, наричан накратко "Маестрото", на който му се отдала възможността да направи най-скъпоструващия коктейл в света. Маестрото щял да забърка смес за 7.800 долара, основно съдържаща коняк от 1788 г. за 77 хиляди долара бутилката. Преди да успее да го направи, обаче, джентълменът, направил поръчката, поискал да разгледа безценната бутилка коняк и ...я изпуснал. Това се казва голям бакшиш!

Не пипайте изкуството

През 2010 г. картината "Актьорът" на Пикасо, произведение от Розовия период на твореца, е стояла най-необезпокоявано в музея на изкуствата “Метрополитън” в Ню Йорк. Докато...неочаквано една от посетителките се подхлъзнала и паднала върху струващата 80 млн. долара творба, причинявайки 15,24 см цепнатина в долната дясна част на картината.

Връзвайте си обувките

През 2006 г. директорът на музея "Фицуилям" в Кеймбридж се спъва във връзките на обувките си и се сгромолясва върху китайска ваза на династията Кинг от 17 век. След инцидента вазата е била залепена и отново изложена в музея, но заключена във витрина.

Музикални уроци

Времето на инцидента е май 2012 г., а обектът - изключително рядко виолончело „Страдивариус”, оценявано на 20 млн. долара. По време на фото сесия изключително ценният инструмент паднал от масата за снимки и се счупил. От останалите 1100 струнни инструменти, за които Антонио Страдивариус твърди, че е направил, са останали само 650 - от тях 50 са виолончела,...всъщност 49.

Керамичен взрив

Старинната фигура от нигерийската епоха, наричана Нок, е една от най-старите известни на специалистите произведения на изкуството от южната част на Сахара. Успяла е да остане ненаранена 2.600 години, само за да бъде буквално разбита от фотограф по време на снимките за списанието Art+Auction през май 2011г.  Последствията са видни.

Стаята на лакътя

През 2006 г. хотелският и казано магнат Стив Уин се съгласява да продаде своята картина "Сънят" на Пикасо на управителя на хеджфондове Стивън Коен за скромната сума от 139 млн. долара. Няколко дни преди платното да бъде занесено на новия му собственик, Уин го открил, за да го покаже на няколко свои приятели. И докато им разказвал историята на картината, неволно я бутнал с лакът. Чул се ужасен звук и в средата се появила дупка с размерите на сребърен долар (близо 5 см). Всъщност, Уин продължава да е горд собственик на въпросната картина.

Бащина радост

Щастливият баща на един от футболистите на Алабама,  спечелили националния колежански шампионат, не могъл да сдържи радостта си и то буквално. Мъжът се спънал в килимчето под пиедестала на купата, успявайки да направи на парчета струващия 30 000 долара трофей.
Коментари: 0